
En liten modifikation av enkelt vitt bröd. Följ bara det tidigare receptet men ta enbart Manitoba cream och skippa fröerna (Lina klagar på att jag har fröer på allt ;-) Alltså:
1000 g Manitoba cream
10 g jäst
6.5 dl vatten
20 g havssalt
Blanda jästen med vattnet och tillsätt sedan mjölet. Kör på medelhastighet i 13 minuter, tillsätt saltet och kör sedan 7 minuter till på högsta hastighet. Lägg över i inoljad plastlåda och låt jäsa i 1 h ovanpå kylen. Vik ihop ett par gånger och låt sedan stå 1 h till. Tag upp på bakbordet, dela i två rejäla bröd, dra ut och vik ihop utan att knåda degen mer än nödvändigt. Låt degen vila i ca 30 minuter under bakduk. Grädda i 250 grader. Sätt ner till 200 grader efter 5 minuter, lufta efter ytterligare 20 minuter. Grädda i totalt 45 minuter och låt sedan bröden svalna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar