fredag 12 februari 2010

Enkelt vitt bröd igen



En liten modifikation av enkelt vitt bröd. Följ bara det tidigare receptet men ta enbart Manitoba cream och skippa fröerna (Lina klagar på att jag har fröer på allt ;-) Alltså:

1000 g Manitoba cream
10 g jäst
6.5 dl vatten
20 g havssalt

Blanda jästen med vattnet och tillsätt sedan mjölet. Kör på medelhastighet i 13 minuter, tillsätt saltet och kör sedan 7 minuter till på högsta hastighet. Lägg över i inoljad plastlåda och låt jäsa i 1 h ovanpå kylen. Vik ihop ett par gånger och låt sedan stå 1 h till. Tag upp på bakbordet, dela i två rejäla bröd, dra ut och vik ihop utan att knåda degen mer än nödvändigt. Låt degen vila i ca 30 minuter under bakduk. Grädda i 250 grader. Sätt ner till 200 grader efter 5 minuter, lufta efter ytterligare 20 minuter. Grädda i totalt 45 minuter och låt sedan bröden svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar