söndag 21 februari 2010
Gott och lite grovt
Fördeg:
6 dl vatten
330 g fint rågmjöl
40 g rågsurdeg
Bortgöring:
1 tsk hel kummin
1 tsk hel anis
1 tsk hela fänkålsfrön
3 dl vatten
385 g dinkelsikt
2 tsk havssalt
25 g jäst
Värm vattnet till 45 grader. Blanda vatten, rågmjöl och surdeg. Täck med plast och låt stå över natten. Stöt kryddorna. Värm vattnet till 45 grader. Blanda fördegen med alla ingredienserna och låt jästa i 2 h under bakduk. Fördela degen i två smorda och brödade formar. Låt jäsa 1 h under bakduk. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10 minuter, sänk sedan till 200 grader och grädda i ca 50 minuter - tills brödens innertemperatur är 98 grader. Låt stå i formarna i 5 minuter innan de stjälps upp på ett galler för att svalna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar