fredag 27 november 2009

Ett gott lantbröd



700 g Manitoba Cream
150 g Grahamsmjöl
150 g Grovt rågmjöl
10 g jäst
6.5-7 dl ljummet vatten
20 g havssalt

Lös upp jästen i vattnet och blanda i mjölet. Kör i assistenten i 15 minuter, häll på saltet och kör i ytterligare 5 minuter. Låt degen vila i plastburk i 45 minuter, stöt sedan samman den och låt den vila i ytterligare 45 minuter. Ta upp på bakbordet, stöt samman och låt vila i 10 minuter. Dela i två limpor och lägg på en mjölad handduk. Strö över lite grahamsmjöl och låt jäsa till dubbel storlek (ca 60 minuter). Spraya med vatten, strö över lite fröer och grädda i 5 minuter i 250 graders värme, sänk sedan till 200 grader. Grädda i totalt 45-50 minuter - lufta ett par gånger mot slutet. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar