tisdag 14 juli 2009

Glutenfritt bikarbonatbröd


En väns respektive fick reda på att hon var glutenintolerant och nu ska jag hitta ett grymt glutenfritt bröd! Detta är första testet inspirerat av det bästa jag fann på nätet - bikarbonat-bröd med fil och frukt gör brödet saftigt!

Torra ingredienser
  • 10 dl Finax ljus mjölmix
  • 2 dl Finax grov mjölmix
  • 2 dl rent havre
  • 0.5 dl Husk (psylliumfrö)
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
Andra omgången
  • 1 dl mörk sirap
  • 1/2 liter fet fil (jag tog 10% ekologisk turkisk)
  • 1/2 liter kesella (går att ersätta med mer fil)
  • 10 klippta torkade aprikoser
Blanda alla torra ingredienser väl. Ta sen i resten och arbeta mjukt med elvisp (jobbigt!) eller i assistent. Häll upp i två 2-liters bakformar och ställ in i ugnen på 175 grader i en timme. Låt svalna under duk på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar