torsdag 30 juli 2009

Limoncello biscotti



100 g hackade hasselnötter
100 g hackad mandel
100 g smör
3 ägg
2.5 dl socker
Rivet skal av en apelsin
2 msk limoncello (alt amaretto, etc)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk stött koriander
6.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
brödglans (1 ägg + 1 tsk socker + 1 msk vatten)

Värm ugnen till 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda i, blanda sedan i resterande ingredienser (blanda vetemjölet med bakpulvert först). Arbeta ihop degen och forma 4 rullar. Lägg dessa på en plåt och pensla rikligt med brödglans. Grädda i 20-24 minuter. Låt svalna 5 minuter och skär sedan rullarna i 2 cm skivor. Lägg dem med snittytan uppåt och torka i 50 grader med lite öppen lucka över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar