tisdag 28 juli 2009

Soltorkade tomat- och olivbröd



15 soltorkade tomater i olja
1.5 dl rågsurdeg
10 g jäst
2 tsk salt
2 msk honung
4 dl vatten
2 dl grekisk yoghurt
2 msk olivolja (från tomaterna)
2 dl grahamsmjöl
2 dl urkärnade kalamataoliver
10-12 dl vetemjöl

Klipp tomaterna i tunna strimlor. Blanda surdegen med jäst och vatten, tillsätt salt, honung och hälften av vattnet. Blanda väl i assistenten och tillsätt sedan yoghurt, olja och grahamsmjöl. Blanda väl och häll på resten av vattnet, tomaterna, oliverna och vetemjölet. Arbeta ihop degen och låt jäsa i 2-3 h. Knåda degen med rikligt med mjöl och forma två bröd. Lägg på en plåt och jäs i 30 minuter. Grädda i 250 grader i 10-12 minuter och sedan i 160 grader i runt 45 minuter. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar