tisdag 28 juli 2009

Apelsin och mandelbiscotti



3 ägg
2 dl socker
0.25 tsk salt
Finrivet skal och saft från 1 apelsin
1 dl olivolja
7-8 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g krossad mandel
brödglans (1 ägg + 1 tsk socker + 1 msk vatten)

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt salt, apelsinskal och saft, olja och vetemjöl som först blandats med bakpulver. Arbeta ihop degen - ev kan mer vetemjöl behövas. Knåda in den krossade mandeln och forma 3 rullar. Lägg dessa på en plåt och pensla rikligt med brödglans. Grädd i 190 grader i 30 minuter. Låt svalna 15 minuter och skär sedan rullarna i 2 cm skivor. Lägg dem med snittytan uppåt och torka i 100 grader i 1 h, och sedan i 50 grader med lite öppen lucka i ett par timmar (tills de är torra).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar