lördag 13 juni 2009

Knådfritt bröd



Inspirerad av YouTube videon från Sullivan Street Bakery så beslöt jag mig för att prova en variant av deras knådfria bröd. Tag:

7 dl vetemjöl
1 1/4 tsk salt
1 dl surdeg
3,5 dl vatten
vetekli

Rör ut jästen i vattnet och blanda i mjöl och salt. Rör en stund och låt sedan stå framme (under lock) över natten. Häll upp degen, strö över lite mjöl och vik degen en eller två gånger (den är rejält kladdig). Låt vila 15 min. Häll lite vetekli på en handduk, forma degen till en bulle och lägg på handduken. Täck med ännu en handduk och låt jäsa i 2 h. Sätt in en rejäl gryta i ugnen och värm till 225 grader. Lägg i degen och grädda i 30 min med locket på och sedan 15-30 min utan lock. Låt svalna på ugnsgaller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar