lördag 9 oktober 2010

Rejäla durumbröd



1.5 l vatten
45 g jäst
1800 g vetemjöl special
450 g durummjöl
50 g vetesurdeg
20 g ljust muscovadosocker
50 g honung
60 g havssalt

Blanda vatten och jäst och tillsätt sedan resterande ingredienser utom saltet. Kör på medelhög hastighet i 15 minuter, tillsätt saltet och kör sedan 5 minuter på max. Låt vila i en oljad plastbunke i en timme och vik sedan samman degen varje halvtimme (totalt två gånger). Låt sedan vila 30 minuter, forma degen till tre stora bröd som får jäsa i durkslag i 1.5 h. Sätt ugnen på 275 grader i god tid. Ställ in bröden och spraya dem väl, sänk temperaturen till 200 grader efter 5 minuter och lufta efter 20 minuter. Grädda tills brödens innertemperatur är 98 grader (lufta ett par gånger under tiden). Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar