Blanda följande väl i en stor bunke:
- 100 g vetesurdeg (1 dl)
- 550 g vetemjöl (ca 10 dl)
- 3 g torrjäst (ca 1 krm)
- 20 g honung (ca 1 msk)
- 0.5 msk sesamolja
- 3.5 dl vatten
- 150 g sesamfrö (1-2 dl)
- 2 tsk salt
Olja en brödform (eller kastrull om du inte har någon) med solrosolja och häll i ströbröd och sesamfrön. Skaka runt brödformen så att alla frön fastnat. Häll på mer frön om så behövs och när det slutligen inte fastnar mer, häll ut det överblivna.
Häll i degen i brödformen och ställ in i en 200 grader varm ugn - och ha en plåt ca 10 cm ovanför brödet. Låt stå i ugnen i 45 minuter och ta sedan ut plåten (inte brödet). Ta ut brödet ur ugnen efter ytterliggare 10-12 minuter.
Lösgör brödet ur formen med hjälp av en stekspade (eller ett platt handtag på ett köksredskap om du använt en rund kastrull) och låt svalna på galler i 1-2 timmar innan du äter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar