söndag 4 oktober 2009

Glutenfria kanel- och russinbagels

Håller på att forska på bagels och har lyckats med glutenfria nu. Detta recept ger nio mindre bagels, en plåt.


Lägg först:
  • 1 dl russin
i 2 dl mycket varmt vatten i 30 minuter. Blanda sedan russinen och dess vatten med resten av ingredienserna och bearbeta till en jämn deg:
  • 3 dl Finax ljus mjölmix
  • 2 dl Finax grov mjölmix
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk kanel
  • 6 g torrjäst
  • 1.5 dl varmt vatten
  • 2 msk Husk (psylliumfrö)
  • 1 msk solrosolja
Dela upp i nio bitar (ca 90 gram styck) och rulla till bollar. Ta sedan en boll och slå den platt med handloven och rulla upp den till en korv. Tryck till ena sidan och öppna upp andra. Lägg in den slutna i den öppna och tryck ihop den. (Det finns bra bilder på: http://sum.ptuo.us/roller/ks/entry/how_to_make_cinnamon_raisin.) Låt dem jäsa i 30 minuter.

Sätt ugnen på 230 grader. Koka upp en stor panna med vatten med en klick honung i (jag hade 3 liter vatten och 1 msk honung).

När det kokar så lägg i tre stycken bagels, låt koka i två minuter, vänd, koka två minuter och ta sen upp. Upprepa till du kokt alla bagels. (Jag penslade mina med ägg som du ser på filmen, men det var synd tycker jag - vill du så gör det.)

De ska stå i ugnen i 12-14 minuter.

Supergoda att äta varma, men om du bakar för många är det smidigt att dela och frysa. Ta sedan upp och lägg i rosten när du vill äta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar