tisdag 18 augusti 2009

Gott morgonbröd



1000 g vetemjöl special
750 g kallt vatten
15 g jäst
30 g salt
300 g vetesurdeg

Blanda jäst och vatten och tillsätt sedan mjölet. Kör på låg hastighet i 3 minuter och låt sedan vila i 10 minuter. Tillsätt surdegen, kör 3 minuter på något högre hastighet, tillsätt sedan saltet och kör på högsta i 3 minuter. Lägg i oljad plastbunke och vik ihop ett par gånger var 20:e minut den första timmen, låt den sedan vila i en timme.



Dela sedan degen i två rejäla bröd, rundriv och lägg i bakdukar som du lagt i durkslag. Stoppa in i kylen över natten. Baka ett bröd i taget - lägg degen på en varm plåt (så flyter inte degen ut), snitta ett par gånger, spraya med vatten och grädda sedan i 250 grader i 15 minuter, sätt sedan ner till 200 grader och grädda ytterligare 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar