fredag 14 augusti 2009

Äppelbaguetter



5 g jäst
3 dl kallt vatten
350 g vetemjöl
1 finrivet äpple (utan skal)

Blanda jästen med vattnet och blanda sedan i vetemjölet och äpplet. Täck över och ställ in i kylen över natten.

20 g jäst
3 dl kallt vatten
1 msk salt
1 msk råsocker
1 grovrivet äpple (utan skal)
650 g vetemjöl
flingsalt eller sesamfrön

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt fördegen, salt, socker och äpplet. Arbeta in mjölet och kör i 10 minuter i assistenten. Täck bunken och låt jäsa i 90 minuter. Tag upp degen på bakbordet, den är ganska kladdig, och baka ut 4 baguetter. Lägg dem på bakplåtspapper och låt jäsa i 75 minuter. Pensla med vatten och snitta. Strö över lite flingsalt eller sesamfrön. Spraya med vatten och grädda i 250 grader. Efter 5 minuter sänkt till 200 grader. Öppna och spraya in lite vatten efter ytterliggare 15 minuter. Grädda totalt i 30-35 minuter. Spraya med vatten och låt svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar