söndag 14 mars 2010

Kumminbröd



Fördeg:
4.5 dl varmt vatten
300 g rågmjöl
30 g vetesurdeg

Bortgörning:
2.5 dl vatten
500 g vetemjöl special
200 g gramhamsmjöl
1 msk havssalt
1 msk kummin
5 g jäst

Blanda fördegen och låt den jäsa i rumstemperatur i minst 12 h. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Knåda på låg hastighet i 10 minuter. Låt degen vila i 1 h. Knåda degen rund och låt den vila i 10 minuter. Dela degen i två delar och forma till bröd. Lägg att jäsa 1-2 h i durkslag (lägg en mjölad handduk i varje först). Ställ in bröden i 250 grader varm ugn. Sänk till 180 grader efter 10 minuter och grädda i ytterligare 40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar