fredag 7 januari 2011

Rom & russin-skorpor



Rom och Russin-blandning:
2 dl russin
0.5 dl mörk rom

Deg:
50 g smör
1 dl råsocker
1 ägg
1 msk mjölk
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat

Börja med att blanda russin och rom i ett fat och låt dra i minst en timme.

Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop det rumsvarma smöret och sockret. Blanda sedan i ägget och mjölken och vispa jämnt. I en annan bunke blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat. Häll i rom & russin i äggsmeten och blanda och häll sedan på mjölblandningen.

Rulla ut två drygt 30 cm långa korvar och lägg på en plåt på bakplåtspapper. Ställ in i ugn i 15 minuter.

Ta ut plåten, lämna luckan öppen och sätt ner ugnen på 130 grader. Skär snett i "skorplimporna" ca 2 cm breda skorpor. Skär hela vägen ner för annars kommer du smula sönder skorporna när du måste bryta dem. Sätt in plåten och låt stå i 35 minuter. (Testa att trycka nätt på degen och om den känns mjuk så låt den stå inne längre - den ska kännas som ett mellanting mellan skorpor och bröd eftersom den torkar ytterligare och du vill ha dem lite, lite mjuka i mitten).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar