söndag 20 december 2009

Pizzadeg

25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
7 dl vetemjöl special
1 tsk salt

Börja med en startdeg: lös upp jästen i 1/4 dl av vattnet. Tillsätt 2 msk mjöl och rör till en jämn smet. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Forma en krater med ca 6 dl mjöl, gör ett djupt hål i mitten och häll i startdegen, vattnet och saltet. Arbeta samman med väl mjölade händer och knåda i drygt 10 minuter. Delar i fyra lika delar och forma till bollar. Låt jäsa under bakduk i ca 2 h. Använd en boll till en pizza. Knåda den i ett par minuter, tryck sedan ut degen till en liten pizza med handflatan. Kavla ut den tunt och tryck sedan till med knogarna runt om, ca 2cm från kanten. Nu är pizzan färdig att fyllas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar