söndag 31 januari 2010

Durumbröd



1 l vatten
30 g jäst
1200 g vetemjöl special
300 g durummjöl
35 g havssalt

Blanda alla ingredienserna utom saltet i 15 minuter på medelhög nivå. Tillsätt saltet och blanda i 5 minuter på högsta. Lägg i en oljad bunke och låt vila i 2 h eller i kylen över natten. Forma degen till fyra runda bröd och låt jäsa i 1.5 h. Sätt ugnen på 250 grader med två plåtar i ugnen. Lägg bröden på den övre (nu varma) plåten. Sätt in i ugnen, häll ett glas vatten på den undre plåten och sänk temperaturen till 200 grader. Lufta efter 20 minuter. Grädda i totalt 35-40 minuter (tills innertemperaturen är 98 grader). Låt svalna på galler.

1 kommentar:

  1. Nämen åhhh. Nu blir jag sugen på att baka igen.
    /Sofia

    SvaraRadera