fredag 25 september 2009

Frukostbullar på surdeg


Dag1:
Nybakt bröd till frukost är nästintill omöjligt, men har du en halvtimme på morgonen så hinner du med dessa (och du kan duscha när de står i ugnen, så du behöver bara femton minuter extra):
  • 0.5 dl (50g) vetesurdeg
  • 2.5dl (250g) vatten
  • 3g jäst
  • 6 dl (250 g) vetemjöl
  • 1 tsk (7g) salt
  • 1 msk hela linfrön
  • 1 msk krossade linfrön
  • 3 msk pumpakärnor
Rör ihop allt i en bunke och låt jäsa 2 timmar. Stjälp upp på ett mjölat bakbord och dela i sex bitar och rulla dem till bullar. Ställ in i kylen över natten på en tallrik eller skärbräda.

Dag2:
Ta fram bullarna och sätt ugnen på 250 grader. Ställ fram två skålar; en med vatten och en med hela linfrön och pumpakärnor blandat. Doppa bullarna först i vattnet sen i fröerna och ställ dem på en plåt. Ställ i dem i ugnen i 15-20 minuter när den är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar