lördag 23 maj 2009

Pomeransbröd



Dag 1: Skållning
1 dl ströbröd
1 dl rågmjöl
1.5 msk salt
3 msk mald pomerans
5 dl kokande vatten

Dag 2:
5 dl ljummet vatten
100 g jäst
2 dl mörk sirap
8 dl grovt rågmjöl
15 dl vetemjöl

Dag 1: Blanda ströbröd, rågmjöl, salt och pomerans och slå över det kokande vattnet. Kör i maskinen i 2 min och låt stå framme till nästa dag.
Dag 2: Rör ut jästen i vattnet, tillsätt sirap, mjöl och skållningen. Rör i 3 min och låt vila i 15 min. Knåda den sedan på bakbordet och dela i 4 limpor. Packa dem tätt i en långpanna och stryk lite matolja längs långsidorna. Låt jäsa till dubbel storlek. Sätt in bröden i 250 grader och sänk direkt till 180 grader. Grädda i en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar